Ukraynalıların esrar, fuhuş ve kumarın yasallaştırmasına bakışı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sosyolojik Grup “Rating” Müdürü Aleksey Antipoviç esrar, fuhuş ve kumarın yasallaştırılması hakkında Ukraynalıların tutumu ve geleneksel bakışları hakkında yapılan araştırma sonuçları hakkında bilgi verdi.

Rbc.ua’nın verdiği habere göre, Cinsel hizmetlerin insanlık var olduğu sürece var olduğunu, ancak bunun “ahlaksız” olduğunun geleneksel bir tutum olduğunu belirten Antipoviç “İnsanların fuhuşun yasallaştırılması gibi adımlara destek vermeyi kabul etmesi zordur. Bu nedenle, her dört Ukraynalıdan birinin halihazırda cinsel hizmetlerin yasallaştırılmasını kabul etmesi, zaten koronavirüs ve gelecekteki ekonomik kriz korkusu düşünüldüğünde olumlu bir göstergedir.” dedi.

Aynı zamanda Antipoviç, kumar oynamaya karşı Ukraynalıların tavrının çok uzak olduğunu söyleyerek “Kumarla olan ilişki uzadı; çünkü Ukraynalı kendisi biraz oynadı ve kendini bir kumarbaz olarak görmüyor, bu yüzden ona gelen bilgileri kullanıyor: insanlar makinelerde para kaybediyorlar ve annelerin çocuklarının oynamasını kötü olarak kabul ediyor.” dedi.

Antipoviç bu algı nedeniyle, bu iş kolunun yasallaştırılmasına yönelik tutumun olumsuz olduğunu ; ancak yine de, eğer bu belirli bir kişiyi ilgilendirmiyorsa, o zaman tutumun fuhuştan çok daha iyi olduğunu belirtti.

Esrar ve uyuşturucu konusunda ise “Tıbbi amaçlar için esrar üretimi ve ticareti, sorunun kendisi zaten tıbbi amaçlar için olduğunu söylediği için buna karşı tutum olumlu.” dedi.

Antipoviç, eğer koronavirüs ve ekonomik kriz olmasaydı, tüm bu konularda verilen desteğin çok düşük olacağını da ekledi.

14 Nisan’da yapılan bir araştırmaya göre ekonomik kriz Ukraynalıların ruh halini fazla etkilemedi: çoğu vatandaş kumarın yasallaştırması ve cinsel hizmetler için bir pazar oluşturulmasına karşıdır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com