Ukraynalı mühendisler özel yazılım geliştirdi: 120 km boyunca Wi-Fi sinyali dağıtıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uluslararası BT şirketi GlobalLogic’te çalışan Ukraynalı mühendisler, erişim noktasından 120 km’ye kadar bir yarıçap içinde bölgenin Wi-Fi kapsamına alınmasına izin veren ekipman için yazılım oluşturuyor.

GlobalLogic’teki Ukraynalı çalışanlar, dünyanın en büyük 5 telekom ekipmanı üreticisinden 3’ü için mevcut sistemleri destekliyor ve yeni çözümler geliştiriyor

GlobalLogic’in Ukrayna’daki basın ofisinin bildirdiğine göre, şirketin strateji ve teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Andrey Yavorskiy bu teknolojinin, kablolu internet döşemenin imkansız olduğu yerlerde ve ayrıca afet bölgelerinde kurtarma operasyonları alanlarında kullanılabileceğini belirtti.

Yavorskiy, ” GlobalLogic’ten Ukraynalı mühendisler, hem 5G tabanlı geliştirmeler hem de ortaklar için yazılım üzerinde çalışıyor; bu da, hiç iletişimin olmadığı veya sınırlı erişimin olduğu bölgelerde iletişim imkanı yaratıyor.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com