Ukrayna’da maske kullanımı üzerindeki kontrol yeniden güçlendirilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Polis, Ukrayna’da koronavirüse karşı kişisel koruyucu ekipmanların kullanımını kontrol etmek için daha sıkı önlemler üzerinde çalışmaya başladı.

Ukrayna başsıhhi doktoru Igor KUZIN, Ukrayna’da halka açık yerlerde maske takılması üzerindeki kontrolü sıkılaştırmayı planladıklarını belirterek kolluk kuvvetlerinin anti-epidemiyolojik önlemlerin kontrolünde yer alacağını vurguladı.

Ukrayna’nın maske rejimini uygulamasının “çok kolay” hale geldiğini ve bazı tesislerin bir tehdit olduğunu kaydeden Kuzin “Örneğin, Borispol havaalanında şu anda kesinlikle hiçbir şeyin kontrol edilmediğini anlıyoruz ve medyada bununla ilgili haberler var.” dedi.

Geçen yıl Rada’nın maske rejiminin ihlali için cezalandırma konusunda iki yasa kabul ettiği bilinmektedir: vatandaşlar için para cezası 170 ila 255 Grivna, tüzel kişiler için ise 3,400 ila 5,100 Grivna.

Ukrayna’nın nüfusu her saat 47 kişi azalıyor. Neden ve neyi etkilemektedir?

Buna karşılık Kuzin, maske rejimine uymamanın cezasının arttırılmasının sözkonusu olabileceğini de belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com