Ukrayna’da her dört HIV pozitif kişiden biri durumunu bilmiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Hiv AİDS

Ukrayna’da her dört HIV pozitif kişiden biri durumunu bilmiyor, yaklaşık bir milyon Ukraynalı ise hepatit C hastası olduğunu bilmiyor.

Halk Sağlığı Merkezi tarafından yayınlanan mesajda HIV enfeksiyonunun erken teşhisi, her hastanın sağlığı ve yaşamının yanı sıra genel olarak salgınla mücadele açısından kritik öneme sahiptir” vurgusu yapıldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Merkez tarafından daha önce hiç HIV testi yaptırmamış kişiler tarafından hızlı bir HIV enfeksiyonu testi yapılmalıdır denilerel; enjeksiyon yoluyla ilaç kullanan, HIV durumu bilinmeyen veya pozitif olan bir partnerle veya birden fazla partnerle korunmasız cinsel temasta bulunanlar, hamilelik planlayan ancak kendisi veya eşinizin HIV durumunu bilmeyenler, tekrarlayan veya uzun süreli tedavi edilmemiş hastalıkları olan kişilerin test yaptırmaları tavsiye edildi.

Ukrayna’da HIV testinin gönüllü, ücretsiz ve gizli olduğunu hatırlattılar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com