Zelenskiy: Yorgunluğa rağmen Ukraynalılar zafer için savaşmaya hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy, G7 liderleri toplantısında Ukrayna'da barışı hızlandırmak için atılacak üç adım önerdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın savaşta Rusya’yı yenme isteğinin güçlü olduğunu söyledi.

The Sun’a röportaj veren Zelenskiy’e göre Ukraynalılar “sürekli hava saldırılarından”, bombardımanlardan, evlerinin yıkılmasından ve sevdiklerinin ölümünden bıktı. Ancak Ukrayna topraklarını Rusya’ya vermeye hazır olup olmadıkları sorusuna yanıt olarak daha fazla dik durmaya hazır olduklarını söyleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Zelenskiy “Onlara (Ukraynalılar) sorarsanız topraklarımızı Rusya’ya vermeye hazırlar mı? Tüm bunlara nasıl son verileceği konusunda Ruslarla konuşmaya hazır mısınız? Kişisel olarak Putin’le uzlaşmaya hazır mısınız ve bundan sıkıldınız mı? Size yorulmadıklarını ve yola devam etmeye hazır olduklarını söyleyeceklerdir” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kiev’in “ne pahasına olursa olsun barışı” düşünmediğini, çünkü Ukrayna’nın Putin’in veya Rusların savaşı bitirmek istediğine inanmadığını da sözlerine ekleyerek “Bizi öldürmek istiyorlar. Ve biz adalet istiyoruz” diye yanıtladı.

Aynı zamanda Zelenskiy, bu yıl Ukrayna’ya karşı muhalefetin umduğu kadar başarılı olmadığını belirtti.. Ön cephede ilerleme sağlanamamasının, Ukrayna’nın Rus ordusuna karşı gelecekte kazanacağı zaferden şüphe duyan bazı müttefikleri korkuttuğunu kabul ederek “Savaş alanında daha başarılı sonuçlara ihtiyacımız var” dedi.

Ancak Ukraynalı lider, karada ilerleme sağlanamamasının ve Rusya’nın hava hakimiyetinin, Ukrayna ordusunun Karadeniz’de Rus Donanmasına yönelik başarılı saldırılarıyla dengelendiğine dikkat çekti ve bunun karşı saldırının bir parçası olduğunu söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com