Türkiye’nin Ukrayna büyükelçisi Lviv havalimanının açılması için lobi yapmaya hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye Cumhuriyeti’nin Ukrayna Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, Ukrayna Hava Savunma Kuvvetleri’nin havalimanını koruyabilmesi halinde, Lviv havalimanının açılması olasılığı için lobi yapmaya hazır.

Lviv OVA’nın başkanı Maksim Kozitskiy Facebook mesajında “Türkiye Cumhuriyeti’nin Ukrayna Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, hava savunmamızın güvenli bir şekilde çalışması için yeterli takviyeyi alması koşuluyla, Lviv havaalanının açılması olasılığı için lobi yapmaya hazırdır. Görüşmemizde bu konuda bilgi verdi. Sayın Büyükelçi, atanmasından bu yana ilk kez Lviv bölgesini ziyaret etti.” diye yazdı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

OVA başkanı, Lviv bölgesinde Türk yatırımlı 360’tan fazla işletmenin kayıtlı olması nedeniyle hava bağlantılarının açılması ihtimalinin yanı sıra diğer alanlardaki işbirliği seçeneklerini de tartıştıklarını sözlerine ekleyerek “Daha önce Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ile aktif bir işbirliği içindeydik, bu sayede özellikle yaşlıların yaşadığı pansiyonun binasını yeniden inşa ettik, Maria Zankovetska’nın adını taşıyan tiyatroya bir rampa yerleştirdik ve özel ekipman satın aldık. Lviv Çocukların Psikolojik Rehabilitasyon Merkezi’nin duyusal odası için malzemeler temin edildi. Umarım Ajansın yeni yöneticisinin atanmasıyla iki yıllık bir aradan sonra aktif işbirliğine devam edebiliriz.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com