ISW: Ruslar Bahmut’ta başarıları hakkında yalan söylüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Uzmanlar, Prigojin’in “Wagnercilerin” Bahmut yönetim merkezine 600-700 metre uzakta oldukları iddiasına dair kanıt bulamadılar.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Rus işgalcilerin Bahmut’taki bir dizi binayı işgal ettiği iddialarına dair görsel kanıt bulamadı .

Analistler, işgalcilerin büyük olasılıkla şehrin kuzey kesimindeki taarruz operasyonlarına odaklanacağını belirtiyor.

Irkçı Rus blog yazarları ayrıca AZOM metal tesislerinde temizlik yapıldığını iddia etti. Ancak analistler bunun için herhangi bir bilgi de bulamadılar.

Uzmanlar, Prigojin’in Wagner askerlerinin Bahmut’un idari merkezinden 600-700 metre uzakta ve Bahmutka Nehri’nin batı kıyısında olduklarına dair sözlerine dair de kanıt bulamadılar.

Rusya’nın şehrin %70’i işgal ettiği iddiası da doğru değil. Analistlere göre, 8 Mart itibarıyla Rusya Federasyonu Bahmut’un %50’sini işgal etti ve o zamandan beri Rus kuvvetleri ilerleme gösteremedi.

Bahmut için savaşlar – cephedeki durum

Rusya çabalarını Bahmut’u ele geçirmeye yoğunlaştırıyor. Raşistler, çoğunlukla şehrin kuzeyinden ve Orihovo-Vasylivka, Hryhorivka ve Bohdanivka yerleşim bölgelerinden saldırdı.

Analist Ivan Kiriçevskiy, Bahmut’ta işgalcilerin Kiev’e bir ilerleme sağlamaya yeterli olacak kadar insan gücü kaybettikleri sonucuna vardı.

Batı tahminlerine göre, Bahmut savaşlarında en az 30.000 işgalci ortadan kaldırıldı.

Paralı asker ve ekipman kıtlığı sebebiyle Wagner’ın şehrin etrafındaki saldırı gücü azalıyor. Bu sebeple şirketin başkanı Yevgeniy Prigojin seyircisini yenilgiye hazırlıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com