Forbes: Ukrayna ordusu güneydeki Rus mevzilerini test etmeye başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Forbes: Ukrayna ordusu güneydeki Rus mevzilerini test etmeye başladı

Ukrayna ordusunun bu baharda, kıştan sonra bataklık kurur kurmaz büyük bir karşı saldırı başlatmayı planladığı bir sır değil. Ve Ukrayna kuvvetlerinin daha geniş bir saldırı başlatmadan önce düşman mevzilerini test etmeye başlamış olması oldukça olasıdır. Yürürlükte olan bu tür bir keşif, bir saldırı başlamadan önce normal bir uygulamadır, ancak Kiev için çok pahalıya patlamaktadır.

Forbes, bu testlerin Ukrayna için çok maliyetli olduğunu ve savunmadan saldırıya geçme girişimlerinin tehlikesini vurguladığını yazıyor. Geçen sonbahardan bu yana, Kiev birlikleri ağırlıklı olarak savunma pozisyonlarında kalıyor ve son birkaç aydır hazırlanıyorlar. Bir saldırı başlatmak için tahkimatlarını terk etmeleri ve kendilerini özellikle bölgenin açık olduğu bozkır koşullarında Rus ateşine maruz bırakmaları gerekecek. .

Birçok gözlemci, Ukrayna’nın güneyindeki Zaporoje bölgesinde bir Ukrayna karşı saldırısının başlamasını bekliyor. Zaporoje’nin sol tarafından güneye Karadeniz’e ilerleyen ve ardından batıya Dinyeper’a dönen bir saldırı, Rus ordusunu ikiye bölebilir. Ek olarak, Ukrayna ordusu Kırım’ın kurtarılması için iyi pozisyonlar alacaktı. Eğer Kiev’in planı buysa, saldırının başlamasından birkaç hafta önce keşif operasyonlarının başlaması beklenebilir.

Zaporoje’nin güneyinde konuşlanan 128. Dağ Taarruz Tugayı’nın son operasyonlarının Kiev için iyi ve aynı zamanda kötü haber olmasının sebebi de budur. Tugay, Zaporoje bölgesi boyunca Rus savunmasını test etmek amacıyla keşif operasyonlarını hızlandırıyor gibi görünüyor. Bu, daha fazla karşı saldırı için bir ön koşuldur. Ancak bu operasyonlarda çok sayıda Ukrayna askeri yaralandı veya öldürüldü.

Yayın, 128. Dağ Taarruz Tugayı’nın Robotino köyü yakınlarında yürürlükte keşif yürüttüğünü, ancak ezici Rus ateşiyle karşı karşıya kaldığını yazıyor. Ukrayna ordusu, Hollanda tarafından Kiev’e teslim edilen en az dört YPR-765 paletli zırhlı personel taşıyıcısını kaybetti. Bu araçlardan ikisi yandı, ikisi daha hasar gördü, ancak çoğu sağlam kaldı. Kaç Ukrayna askerinin yaralandığı veya öldüğü bilinmiyor. 14 tonluk bir YPR-765’in mürettebatı üç askerden oluşuyor. Ek olarak, araç yedi piyadeye kadar taşıma kapasitesine sahip.

Forbes, sosyal medyada ortaya çıkan ve Ukrayna’nın istihbarat operasyonlarına neden kayıpların eşlik ettiğini açıklayabilecek videolara atıfta bulunuyor. Sorun şu ki, Ukrayna ordusu ağaçların olmadığı açık alanlardan geçmek zorunda. Videoya kaydedilen operasyonlar ise gündüz saatlerinde gerçekleşti. Yani Rus dronları onları görmüş olabilir. Ayrıca Ukrayna topçuları koruma sağlamadı. YPR-765’in zırhı oldukça hafiftir. Ve bu araçlar Rus füzeleri için kolay av olmaktadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com