Ukrayna’da göçmen kaçakçılığı yapan Türk vatandaşı yakalandı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polis, yaptığı operasyon sonucunda toplamda Irak’tan on kaçak göçmen ile geçişi düzenleyen bir Türk’ü gözaltına aldı.

Lviv Sınır Müfrezesi görevlileri ve Nyzhankovychi şubesinin askerleri, Polonya sınırına yakın beş yabancıyı – dört erkek ve bir kadın – gözaltına aldı. Yabancıların yanlarında kimlik belgeleri yoktu, ancak Irak vatandaşı oldukları belirlendi.

Neredeyse aynı zamanda, bir Türk vatandaşı da kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındı. 62 yaşındaki yabancının kişi başı bin 600 dolar karşılığında Polonya’ya geçişi organize ettiği tespit edildi.

Irak vatandaşlarından alınan bilgiler doğrultusunda soruşturmalarını sürdüren ekipler, Lviv şehrinde bir evde beş tane daha kaçak göçmen buldu. Bir erkek, kadın ve üç çocuğun da kimlik belgeleri yoktu. Bu kişilerin de Türk vatandaşı tarafından devlet sınırından AB’ye yasadışı bir şekilde geçirileceği anlaşıldı. Organizatörün, göçmenlerin geçici ikametgahı için Lviv’in merkezinde iki daire kiraladığı belirlendi.

Yasa dışı göçmenler, yasayla belirlenen usule uygun olarak Lviv bölgesindeki Devlet Göçmen Servisi’ne teslim edilecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com