Ukrayna’da bugünden itibaren halkın kullandığı elektrik fiyatları düşürüldü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da halkın %80’i için elektrik tarifesi 1 Ekim 2021’den itibaren düşürülecek. Tarife, ayda 250 kWh’ye kadar tüketim için % 14 düşürüldü.

Ukrayna elektrik fiyatı

Ayda 250 kWh’a kadar tüketimler için fiyatlar 1.68 UAH’dan 1.44 UAH’a düşürülürken, 250 kWh üstündeki fiyat ise değişmedi, 1.68 UAH olarak kalacak.

Enerji Bakanlığı’na göre, Bakanlık tarafından geliştirilen özel yükümlülükler için finansal model sayesinde, özel yükümlülüklerin yerine getirilmesini sağlayan devlete ait elektrik üreticileri Energoatom ve Ukrhydroenergo, elektriğin piyasa koşullarında satış hakkını aldı. Devletin üretimi, elde edilen gelir pahasına, halkın kullanımı için tarifelerde elektriğin piyasa fiyatı ile arasındaki farkı telafi edecektir.

Ukrayna ve Türkiye, İHA test ve eğitim merkezinin inşasına ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladı

Enerji Bakanı German Galuşçenko Yeni özel yükümlülükler modeli, devlete ait şirketlerin finansal durumlarını istikrara kavuşturmalarını ve iyileştirmelerini sağlıyor. Buna karşılık, halkın düşük gelirli kesimleri için elektrikte daha düşük bir fiyat sağlamamıza izin veriyor.” dedi.

Elektrik tarifelerinin de tüm ısıtma sezonu boyunca değişmeyeceği garanti edilmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com