Ukrayna’da bir hapishane açık artırma yoluyla yaklaşık 400 milyon UAH’a satıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Devlet Mülkiyet Fonu, Lviv’deki 48 numaralı hapishaneyi açık artırmada sattı. Açık artırmanın sonuçları ProZorro portalında yayınlandı.

132.6 milyon UAH başlangıç fiyatıyla açılan müzayedeye yedi katılımcı ilk özel cezaevinin sahibi olma hakkı için yarıştı.

Açık artırmanın galibi 377.5 milyon UAH ödeyen Geliştirme Mühendisliği Hizmetleri firması oldu.

Tüzel kişiler sicilinin verilerine göre, Lviv’de kayıtlı şirket inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. Nihai hak sahibi, Taras Zubik ayrıca inşaat, mimarlık ve tarım sektörlerinde dört şirketin daha kurucusudur.

Bu satış bir hapishanenin satışıyla sonuçlanan ilk başarılı müzayede oldu. Mart 2021’de, Irpen Cezaevi 220 milyon UAH karşılığında açık artırmaya çıkarıldı, ancak katılımcı eksikliği nedeniyle açık artırma gerçekleşmedi. Nisan ayındaki ikinci müzayede %50 indirimli fiyatla yapıldı, ancak yine kimse başvuruda bulunmamıştı.

9 Şubat 2021’de Adalet Bakanlığı ve Devlet Mülkiyet Fonu “Büyük Cezaevlerinin Özelleştirilmesi” projesini duyurdu ve 35 ıslah kurumunun mülkünün açık artırmaya çıkarılması planlandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com