Ukrayna ve Türkiye ortak askeri tatbikatlar düzenleyebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanı Andrey Zahorodniyuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ilk resmi toplantıyı yaptı ve ikili savunma işbirliğinin yoğunlaştırılmasına övgüde bulundu.

Ukrinform ajansının verdiği habere göre, “12 Şubat’ta, Ukrayna heyetinin NATO Karargahına çalışma ziyareti sırasında Ukrayna Savunma Bakanı Andrey Zahorodniyuk , Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ilk resmi toplantıyı gerçekleştirdi. Andrey Zahorodniyuk , iki ülke arasındaki savunma işbirliğinin yoğunlaştırılmasına övgüde bulundu” denildi.

Ukrayna Savunma Bakanı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Ukrayna ziyareti sırasında Savunma İşbirliği Anlaşması‘nın imzalanmasının önemini vurguladı.

Toplantının önemli bir yönü, Ukrayna tarafının, Türk ortaklar tarafından tamamen desteklenen savunma işbirliği konusunda ortak bir komisyon oluşturma girişimiydi.

“Savunma işbirliği umutları arasında, taraflar ayrıca Karadeniz Bölgesi’nde güvenlik işbirliğini geliştirme, Türkiye’nin Silahlı Kuvvetleri ile NATO Hava Durumu Veri Değişim programına ortak katılım ve ortak tatbikatlara katılım yoluyla hava savunma kapasitelerini artırma olasılığını vurguladılar ve donanmalar arasında diyaloğun yoğunlaştırılmasını görüştüler.” denildi.

Toplantının sonunda Türk heyeti temsilcileri uluslararası kabul görmüş sınırlar içinde Ukrayna‘ya destek ve Kırım yarımadasının yasadışı işgalinin tanınmaması üzerinde durdu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com