Ukrayna ve IMF uzlaşmaya vardı: yakın gelecekte bir anlaşma bekleniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile müzakerelerde bir dizi konuda uzlaşmaya vardı. Taraflar, yakın gelecekte işbirliği programının revize edilmesi konusunda bir anlaşmaya varmak için birlikte çalışma konusunda anlaştılar.

Maliye Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre Maliye Bakanı Sergey Marçenko‘nun ABD’ye yaptığı bir çalışma ziyareti sırasında IMF temsilcileriyle bir dizi görüşme yaptı. Müzakereler, tarafların tutumları üzerinde anlaşmaya ve özellikle yolsuzlukla mücadele reformu, kurumsal yönetim reformu ve Ukrayna Yolsuzlukla Mücadele Bürosu’nun (NABU) bağımsızlığı konuları olmak üzere bir dizi konuda uzlaşmaya varılması ile sonuçlandı.

Maliye Bakanı “IMF desteği Ukrayna için çok önemli. Ve reformların gerçekleştirilmesindeki destek için minnettarım. Ülkedeki ekonomik durum iyileşiyor, ancak Ukrayna’nın makroekonomik istikrarını sağlamak için IMF ile işbirliği programında olmak son derece önemli.” dedi.

Ancak IMF uzmanları, Ukrayna Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının, Ukrayna makamlarından uygun bir yanıt gerektiren yolsuzlukla mücadele çabalarının geri alınmasına yol açtığını belirtti.

Mesajda, “Taraflar yakın gelecekte personel düzeyinde bir anlaşmaya varmak için yakın iletişim ve ortak çalışma üzerinde anlaştılar” deniyor.

8 Temmuz’da Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu, Genel Müdür Kristalina Georgieva‘nın 650 milyar dolara eşdeğer yeni bir toplam SDR (Özel Çekme Hakları) tahsisi önerisini kabul etti .

ukrhaber.com

Ukrayna, AB gıda güvenliği standartlarının yaklaşık yüzde 80’ini uyguladı

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com