Ukrayna, AB gıda güvenliği standartlarının yaklaşık yüzde 80’ini uyguladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın Endüstriyel Ürünlerin Uygunluk Değerlendirmesi ve Kabul Edilebilirliği Anlaşmasını (ACAA) müzakere etmeye hazır olup olmadığının değerlendirilmesinde iyi düzeyde ilerleme olduğu belirtildi.

ACAA anlaşması, Ukrayna ürünlerinin AB pazarına erişimini önemli ölçüde kolaylaştıracak.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis tarafından Vilnius’ta (Litvanya) düzenlenen Ukrayna’daki Reformlar Uluslararası Konferansı’nda müzakerelerin başlamasından önce hala yapılması gereken işler olduğunu, ancak Ukrayna için “Avrupa standartlarına ve düzenlemelerine uymak için şimdiden çok çaba sarf etti.” dedi.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı, Ukrayna’nın Ortak Transit Usulü Sözleşmesi’ne katılma yolunda olduğunu da kaydederek “Bu bir kez yapıldığında, bu basitleştirilmiş prosedür sayesinde gümrükte daha az bekleme süresi, hem AB’deki hem de Ukrayna’daki şirketlere ve müşterilere doğrudan yardımcı olacaktır” dedi.

Yetkili ayrıca Ukrayna’nın AB gıda güvenliği mevzuatının yaklaşık %80’ini ve hayvan, sağlık ve refah mevzuatının %45’ini uyguladığını kaydederek “Bu çok iyi bir haber ve tarım sektöründe ilerlemenin önünü açıyor” dedi.

ukrhaber.com

Lviv bölgesinden 3 Ukraynalı kadın dağcı, Ağrı Dağı’nda zirve yaptı

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com