Ukrayna istihbaratı Putin’in olası planını özetledi: Rusya nerelere saldırabilir?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu Ukrayna’ya birkaç yerden saldırabilir. Özellikle Dnipro, Harkov ve Odessa şehirlerinin bulunduğu doğu ve güney bölgelerinden bu beklenmektedir. Ukrayna İstihbaratı’na göre Putin en çok doğu ve güneydeki sekiz ana bölgeyi ele geçirmek istiyor.

Müşterek Kuvvetler Operasyonu komutanı Korgeneral Alexander Pavlyuk İngiliz gazetesi The Times ile yaptığı röportajda “Ruslar farklı seçenekler düşünüyorlar, ancak sadece doğudaki Donetsk ve Lugansk ile yetinmiyorlar. Bütün ülkeyi ele geçirmek ve bu tutku nedeniyle Ukrayna’yı istedikleri gibi manipüle etmek istiyorlar.” dedi.

Korgeneral, Ukrayna askeri istihbaratından alınan bilgilere dayanarak, Rusya’nın aynı anda birkaç yönden saldırabileceğini söyledi. Moskova ve Putin’in amacı, askeri ve endüstriyel alanlara saldırmak ve Karadeniz’e erişim sağlamak.

JP Morgan, Rusya Ukrayna gerilimi sebebiyle petrol fiyatının 150 dolara ulaşmasını bekliyor

Pavlyuk, “Putin en çok doğu ve güneydeki sekiz ana bölgeyi ele geçirmek istiyor. Bunlar Dnipro, Harkov ve Odessa şehirleri ” dedi.

Daha önce OOS komutanı, Rusya’nın Pekin’deki Kış Olimpiyat Oyunlarının sona erdiği Şubat ayında Ukrayna’ya saldırabileceği görüşünü dile getirdiğini hatırlatmak gerekmektedir.

Bu arada Maxar Technologies uyduları da Rus birliklerinin sayısında önemli bir artış olduğunu gösteren Ukrayna-Rusya sınırının yeni görüntülerini yayınladı.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com