Ukrayna, Gürcü yetkililerin ülkesindeki darbe hazırlığına destek imalarını reddettiğini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’nın Gürcistan’da bir darbe hazırlığı yaptığı ve onu Rusya Federasyonu ile savaşa çektiği iddiasıyla ilgili Gürcü yetkililerin imalarını kategorik olarak reddetiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Oleg Nikolenko Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’nın, Ukrayna’nın Gürcistan’da darbe hazırlığı yaptığı ve Rusya Federasyonu ile savaşa girdiği iddialarına ilişkin Gürcü yetkililerin yaptığı imaları kategorik olarak reddetmekte ve Gürcü siyasetçilerin açıklamalarının etkili olmayacağına inanmakta olduğunu belirterek, yapılan açıklamaların, Ukrayna ve Gürcü halkları arasındaki güçlü ilişkileri sarsmak için olduğunu söyledi.

Nikolenko “Geçtiğimiz günlerde başbakan ve Gürcistan parlamentosunun liderliği, Ukrayna’ya düşmanca bir dizi açıklama yaptı. Rus propagandası tezini neredeyse kelimesi kelimesine tekrarlayan Gürcü yetkililerin temsilcileri, Ukrayna’yı darbe hazırlamakla suçladı. Ukraynalıların bağımsızlıkları için savaştığı bir dönemde Gürcülerin desteğini çok takdir ediyoruz. Ukrayna kendi adına, Avrupa’nın geleceğini inşa etmekten vazgeçmemesini dilediğimiz Gürcü halkının bir dostu olmuştur ve öyle kalacaktır.” diye yazdı.

Daha önce Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukraynalı siyasileri “ülkesinin iç işlerine karışmaktan kaçınmaya” çağırmıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com