Macron: Putin, NATO’yu güçlü “elektrik şokuyla” uyandırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’yı işgal ederek NATO’yu en güçlü “elektrik şokuyla” “uyandırdığını” söyledi.

Fransız yayın organı le monde Çarşamba günü Bratislava’da Globsec forumunda konuşan Macron’un, 2019’da İttifak’ın “beyin ölümü” durumunda olduğunu söyleyerek NATO hakkında sert sözler söylediğini hatırlattı.

Fransa cumhurbaşkanı, “Bugün, Ukrayna’nın etkili bir karşı saldırı yürütmesine yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” dedi.

Macron, “coğrafyanın değişmeyeceğini, Rusya’nın aynı sınırlarla Rusya olarak kalacağını” da vurgulayarak “Ve yarının Rusya’sıyla en barışçıl şekilde, saflık olmadan bir arada yaşamamıza izin verecek bir alan inşa etmeliyiz” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batı’nın Ukrayna’ya eskisinden “çok daha iddialı” olarak “somut ve güvenilir güvenlik garantileri” sağlaması gerektiğini de söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com