İngiltere Dışişleri Bakanı: Ukrayna, sınırlarının ötesinde bile kendisini Rusya’ya karşı savunma hakkına sahiptir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverley, Ukrayna’nın kendisini Rus saldırganlığına karşı savunmak için meşru bir hakkı olduğunu ve sınırları dışında “güç kullanabileceğini” söyledi.

Sky News tarafından bu sabah Moskova’da gerçekleştirilen insansız hava aracı saldırısı ve Ukrayna’nın Rus topraklarına saldırma hakkına sahip olup olmadığı sorulduğunda, İngiltere Dışişleri Bakanı saldırının doğası hakkında spekülasyon yapmayacağını söyledi.

Aynı zamanda, Ukrayna’nın “meşru müdafaa hakkı” olduğunu söyledi.

Estonya’da düzenlediği basın toplantısında konuşan bakan, “Bunu kendi sınırları içinde yapmak için yasal hakları var, ancak Rusya’nın Ukrayna’ya karşı doğrudan güç kullanma yeteneğini baltalamak için sınırları dışında güç kullanma hakları da var.” diyerek Ukrayna dışındaki “meşru askeri hedeflerin” nefsi müdafaanın bir parçası olduğunu söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com