Kliçko Zalujniy’e seslendi: Kiev saldırıya uğrarken Moskova neden sakin!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko, Ukraynalılar sürekli olarak Rusya Federasyonu’nun saldırılarına maruz kalırken, Rus başkentinin sıradan bir hayat yaşamaya devam etmesine öfkelendi. Rusların bu koşullarda yaşamayı deneyimlemesi gerektiğine inanıyor.

Bir teleton yayını sırasında, belediye başkanına Rus işgalcilerin neden son zamanlarda Kiev’e daha sık saldırdığı soruldu. Yanıt olarak Kliçko, Moskovalıların bu tür saldırılar sırasında neden rahat olarak yaşadıklarını sordu. Bu soruyu Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujniy’e yöneltti.

Kliçko “Anlayamadığım tek bir şey var ve bu soruyu sayın Zalujniy’e yöneltebilirim. Ruslar Ukrayna’nın başkentinde “kabus” yaratıyorsa, Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayanlar neden rahatça yaşıyorlar?Kiev’in neredeyse bir buçuk yıldır yaşadığı bu koşullarda yaşamanın ne demek olduğunu her birinin hissetmesi için ne yapılması gerekiyor?” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com