Danimarka, Ukrayna’ya askeri yardım için 2.6 milyar dolar daha tahsis edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Danimarka, Ukrayna’ya yaptığı askeri yardım harcamalarını bu yıl ve gelecek yıl 17.9 milyar krona (2.59 milyar dolar) artırmayı planlıyor.

Danimarka Başbakanı Mette FrederiksenUkrayna’daki savaş şu anda çok kritik bir anda, savaş alanındaki durum çok ciddi ve bu nedenle Ukrayna’nın çok fazla desteğe ihtiyacı var.” dedi.

Ukrayna’ya askeri yardımı finanse eden fon, Mart ayında Danimarka parlamentosunun çoğunluğunun 7 milyar Danimarka kronu katkıda bulunmayı kabul etmesiyle oluşturuldu.

Hükümet bu yıl fona toplam 14.5 milyar kron olmak üzere 7.5 milyar kron daha tahsis edecek. Ve gelecek yıl, hükümet fona 10.4 milyar Danimarka kronu daha ekleyecek.

Başbakan, “Şu anda Ukraynalıların silahlarımıza ve desteğimize ihtiyacı var, bu yüzden acil. Ancak gelecek yılın barış yılı olacağına dair hiçbir işaret yok, bu nedenle 2024’te şimdiden on milyardan fazla tahsis ediyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Danimarka’dan gelen yeni yardım hakkında “Ukrayna’yı Destekleme Fonu’nun finansmanını 2,6 milyar dolar artırma kararı için Folketing’e, Danimarka hükümetine ve Danimarka halkına minnettarım. Bu somut katkı, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kısa ve orta vadeli savaş yeteneklerini daha da güçlendirecektir.” şeklinde yorum yaptı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com