Ukrayna Genelkurmayı cephelerdeki durumu değerlendirdi: En sıcak noktalar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, 64 günlük Rus tam ölçekli işgali ile karşı karşıya kaldıkları savaşta, cephelerdeki operasyonel durumu anlattı ve Rus birlikleriyle süren aktif savaşlar hakkında bilgi verdi.

Ukrayna Genelkurmayı tarafından Facebook’ta yayınlanan bilgilere göre Rus birlikleri, Doğu Operasyonel Bölgesi’ndeki taarruz operasyonunun hızını artırıyor. İşgalciler neredeyse her yöne yoğun ateş açıyor. En büyük aktivite Slobojanskiy ve Donetsk yönlerinde gözlemlenmektedir.

Volin ve Polesye yönlerindeki düşman birimlerinin faaliyetlerinde önemli bir değişiklik kaydedilmedi.

Raşistler, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini Siverskiy yönünde kalmasını sağlamaya ve Ukrayna ordusunun Doğu Operasyonel Bölgesi’ne hareketini engellemeye çalışıyorlar.

Slobojanskiy yönünde, işgalciler Harkov’u bombalamaya devam ediyor.

İşgalcilerin ana çabaları İzyum yönünde yoğunlaşmıştır. Böylece, mevcut kuvvetleriyle, düşman Suligovka – Novaya Dmitrovka ve Andreevka – Bolşaya Kamişevakha yönünde bir saldırı gerçekleştirmeye çalışıyor. İşgalciler, İzyum’da ilerleyen gruplaşmayı güçlendirmek için ayrıca hava indirme birliklerinin yanı sıra 500 adede kadar teçhizatı da hareket ettirdi.

Arestoviç: Ukrayna’da savaş yılsonuna kadar sürebilir

Donetsk yönünde, cephe hattında aktif operasyonlara devam ediyorlar. Ana çabaları ise Ukrayna birliklerinin gruplandırılmasını kordon altına almaya odaklanma şeklindedir.

Limanske yönünde Rus birlikleri taktik pozisyonlarını geliştirerek bir taarruz geliştirmeye çalışıyorlar. İşgalciler Severskiy Donets Nehri’ni zorlamak için hazırlık önlemleri alıyorlar.

Severodonetsk yönünde düşman Orekhovo’ya saldırıyor.

Avdeevka yönünde düşman, Maryinka ve Oçeretinoe’yi ele geçirmek için yoğun ateş kullanmaktadır.

Kurakhovskiy yönünde, işgalciler topçu desteğiyle Staromayorskoye – Velikaya Novoselka ve Lyubimovka – Zelenoe Pole yönlerinde bir saldırı yürütüyor.

Tauride yönünde, düşman birimleri, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri birliklerinin başka yönlere transferini önlemek için gösteri eylemleri ve manevralar yapmaya devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı, işgalcilerin Melitopol havaalanını Su-25 saldırı uçakları, Ka-52 saldırı helikopterleri ve Mi-8 nakliye ve savaş uçaklarını üs ve uçuş için kullanmaya devam ettiğini söyledi.

Rusya, ruble cinsinden ödeme yapılmaması nedeniyle Polonya ve Bulgaristan’a gaz tedarikini askıya aldı

Yujnobuzhsk yönünde, düşman grubu ana hedeflerini Herson-Nikolayev ve Herson-Krivoy Rog yönlerine yoğunlaştırıyor.

Silahlı Kuvvetler ve Kara Kuvvetlerine bağlı uçaksavar füze kuvvetleri önceki gün 8 düşman hava hedefini vurdu: 1 uçak, 1 seyir füzesi ve 6 operasyonel-taktik İHA.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri askerleri geçtiğimiz gün Donbass’ta Rus birliklerinin 6 saldırısını püskürterek 5 tank, 1 topçu sistemi, 22 zırhlı araç, 1 araç ve 1 uçaksavar silahını imha etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com