Rusya, ruble cinsinden ödeme yapılmaması nedeniyle Polonya ve Bulgaristan’a gaz tedarikini askıya aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus şirketi Gazprom ruble cinsinden ödeme yapmaması nedeniyle Bulgaristan’ın Bulgargaz ve Polonya’nın PGNİG şirketlerine gaz tedarikini tamamen askıya aldığını söyledi.

26 Nisan iş günü sonu itibariyle Gazprom Export, bu şirketlerden Bulgargaz (Bulgaristan) ve PGNiG (Polonya)’dan Nisan ayındaki gaz tedariki için ruble olarak ödeme almadığını belirterek “1 Nisan’dan itibaren tedarik edilen gaz için ödemeler yapılmalıdır. Taraflar zamanında ruble olarak ödeme konusunda bilgilendirildi.” dedi.

Polonya, Ukrayna’ya tank transferini onayladı

Gazprom Export, kararname ile belirlenen prosedüre uygun olarak 27 Nisan’dan ödeme anına kadar gaz arzının askıya alınması konusunda Bulgargaz ve PGNiG’yi bilgilendirdi.

Gazprom “Bulgaristan ve Polonya aynı zamanda transit ülkelerdir. Rus gazının transit hacimlerden üçüncü ülkelere yetkisiz olarak çekilmesi durumunda, transit arz bu miktar kadar azalacaktır.” diye vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com