Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Bayraktar’ı militanlara karşı ilk kez kullandı. Ne biliniyor?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujniy’nin emriyle Bayrakar keşif ve saldırı insansız hava aracı kompleksi, Ortak Kuvvetler Operasyonu alanında ilk kez Rus militanlarına karşı kullanıldı. Bombardıman, Ukrayna mevzilerine yönelik terörist saldırılara yanıt olarak gerçekleştirildi.

Facebook’ta Genelkurmay basın servisi tarafından bildirildiğine göre “14:25-15:15 saatleri arasında, Rus terörist güçlerine ait bir D-30 obüs bataryası, Granitne yerleşimi yakınlarındaki Müşterek Kuvvetler mevzilerine ateş açtı. Bombardıman sırasında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinden iki asker yaralandı, saldırının başlamasıyla birlikte AGİT SMM aracılığıyla derhal ateşkes istendi ve diplomatik kanallardan nota gönderildi. Ancak işgalciler yanıt vermedi.” denildi.

Ukrayna’da zorunlu aşıya tabi olup aşı olmayan işçiler 8 Kasım itibariyle işten uzaklaştırılacak

Genelkurmay Başkanlığı’na göre insansız hava aracı temas hattını geçmedi. Bombardımanın güdümlü bir bomba ile gerçekleştirildiği ve Rus işgal kuvvetleri tarafındaki topun imha edildiği belirtildi.

Açıklamada “Bundan sonra Ukrayna mevzilerine dönük bombardıman durdu.” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com