Ukrayna En Ucuz Mobil İnternette Dördüncü Sırada (Infografik)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İnternet’in dünyadaki 230 ülkede kullanılabilirliğini analiz eden Cable.co.uk tarafından yayınlanan rapora göreUkrayna’da bir gigabayt mobil verinin ortalama maliyeti 0,51 dolar. Bu Ukrayna’yı Hindistan, Kırgızistan ve Kazakistan’dan sonra dördüncü en uygun fiyatlı mobil internet kullanıcısı yapıyor. Türkiye’de ise 1 GB mobil internet fiyatı ortalama 2.25 Dolar olarak hesaplanmıştır.

Infografikte en ucuz internete sahip ülkeler yeşil, en pahalı olanlar kırmızı olarak işaretlenmiştir. Bu arada, Afrika’daki Zimbabwe, mobil İnternet fiyatının en yüksek olduğu ülke olmuştur: 1 GB mobil veri 75.2 Dolar.

Avrupa haritasına bakılırsa, mobil İnternet için Ukrayna tarifeleri daha uygun görünüyor. Örneğin, komşu Beyaz Rusya’da, bir gigabaytlık mobil veri maliyeti 4,5 kat daha yüksekken, Almanya’da 13,5 kat daha yüksektir.

Sadece üç Asya ülkesinde mobil internet Ukrayna’ya göre daha ucuzdur.

İnternet gigabayt maliyetini karşılaştırmak için, dünyanın dört bir yanından 6000’den fazla tarife planı hakkında bilgi ekim-kasım 2018 döneminde toplanmıştır.

Kaynak: finance.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com