Ukrayna Bankaları Birliği ve Creditwest Bank güçlerini birleştiriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Bankaları Birliği ve Ukrayna’daki Türk bankası Creditwest Bank Ukrayna, bankacılık sisteminin istikrarını ve Ukrayna ekonomisinin gelişimini desteklemek için güçlerini birleştiriyor.

Ukrayna Bankalar Birliği (AUB) ve AUB’un yeni üyesi CreditWest Bank temsilcileri biraraya geldi. Toplantıda taraflar, savaş sırasında bankacılık sisteminin istikrarlı işleyişine ilişkin önemli konuların yanı sıra Ukrayna finans sektörünün ve ekonomisinin kalkınmasına yönelik işbirliği yollarını ele aldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Toplantıda ele alınan en önemli konulardan biri profesyonel personelin bankacılık sektörüne çekilmesiydi. Katılımcılar, ekonomi ve finans bölümlerinden mezun olan genç uzmanların ilgisini çekmenin önemine dikkat çekti. AUB yakın zamanda bilim adamları, Ukrayna yükseköğretim kurumlarının öğretim üyeleri, ekonomi ve finans bölümlerinin öğrencileri ile AUB’un analitik online platformunun sunumunun yapıldığı bir toplantı düzenlediğini belirtti. Yeni banka çalışanlarının bulunması konusunda insan kaynakları alanında işbirliği teklifinde bulundular.

Merkez Bankası ile işbirliği ve ekonominin reel sektörüne kredi verilmesi

Toplantıda bankaların reel sektöre kredi verme mekanizmalarının geliştirilmesi de görüşüldü. Taraflar, finansal istikrarın ve bankacılık sisteminin gelişmesinin sağlanması için Ukrayna Merkez Bankası ile yakın işbirliğinin önemini vurguladılar.

Patronaj projeleri ve hayır işleri

Toplantının katılımcıları yukarıda belirtilen konuların yanı sıra hayırseverlik projelerinin ve hayırsever girişimlerin uygulanmasını da tartıştı. AUB ve CreditWest Bank, sosyal projeleri destekleme ve ihtiyacı olanlara yardım etme konusunda ortak değerleri paylaştıklarını deklere ettiler.

Toplantıda taraflar, finans sektörünün gelişmesi, Ukrayna ekonomisinin büyümesi ve zafere dönük etkili sonuçların ancak yakın işbirliği ile sağlanabileceğini vurguladı!

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com