AB, Ukrayna’ya silah alımı için 5 milyar avro tahsis edilmesini onayladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
AB, Ukrayna tarafından kontrol edilmeyen tüm bölgelere "Kırım yaptırımları" uygulayacak

Avrupa Birliği büyükelçileri, Ukrayna Yardım Fonu’na aktarılacak 5 milyar avro tutarında ek fon tahsisini destekledi. Ukrayna’ya silah tedariki bu fondan finanse ediliyor.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Fon, Ukrayna’ya askeri desteğimizi 5 milyar avro daha artırmamıza olanak tanıyacak. Mesaj açık: Ukrayna’nın kazanması için gereken her şeyle destekleyeceğiz.” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı başkanı Dmitriy Kuleba, fon tahsisinin güçlü bir yardım olduğunu belirterek “Bu, Avrupa’nın birliğinin ve ortak zaferimize ulaşma kararlılığının bir başka güçlü ve zamanında göstergesidir. Nihai kararı AB Dışişleri Konseyi’nin bir sonraki toplantısında almayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” diye yazdı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

1 Ocak’tan bu yana Avrupa Birliği Konseyi’ne başkanlık eden Belçika temsilciliği, AB’nin Ukrayna’ya savaşta daha fazla yardım sağlamaya devam edeceğini kaydetti. Yayınlanan mesajda “AB Büyükelçileri prensip olarak 2024 için 5 milyar avro bütçesi ile Ukrayna’yı desteklemek için Avrupa Barış Fonu’nda reform yapmayı kabul ettiler. Uzun vadeli destek sağlamaya ve ülkenin kendini savunması gereken askeri ekipmanı almasını sağlamaya kararlılar.” denildi.

Geniş çaplı işgalin başlangıcından bu yana Avrupa Birliği ve üye ülkeleri, Ukrayna’ya toplam 28 milyar avro tutarında askeri teçhizat, mühimmat ve silah transfer etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com