Ukrayna bütçesine 3 kamu tesisinin satışından 100 milyondan fazla gelir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu basın servisi tarafından bildirildiğine göre devlet, üç devlet malının satışından 108.5 milyon grivna gelir elde etti.

Devlet Mülkiyet Fonu’na göre, satılan devlete ait tesisler arasında en büyüğü, 4 milyon grivna olan başlangıç fiyatından 10 kat daha yüksek olacak şekilde 44.5 milyon grivna bedelle satılan Brovary kentindeki toptancı pazarı.

Ayrıca, inşaat malzemeleri, inşaat ürünleri ve yapılarının belgelendirme merkezi binası 3.5 milyon UAH’a satıldı. 10 teklifin verildiği binanın satış fiyatı 270 bin grivnadan başlayarak 13 kat arttı.

Bakınız: Ukrayna bakanlar kurulu, 800 işletmenin özelleştirme aşamalarını onayladı

Devlet Mülkiyet Fonu’nun yanı sıra devlete ait JSC “Tourist Ukraine” hisselerinin % 100’ünü başlangıç fiyatından % 35 oranında daha yüksek bir fiyatla satmıştır.

Açıklamada, “Devlet Mülkiyet Fonu, hükümetin yakın zamanda Devlet Mülkiyet Fonuna devrettiği 500 kamu mülkünün 415’i üzerinde çalışmaya devam etmektedir” denildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com