Mahkumların orduya alınmasına dönük yasa tasarısı parlamentoya sunuluyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kolaj: UkrHaber

14 milletvekili tarafından hazırlanan yasa tasarısı çeşitli kanunlarda değişiklik yapılarak Ukrayna’da bulunan mahkumların askere alınmak suretiyle erken tahliyesini öneriyor.

Ukrayna’da seferberlik devam ediyor. Ukrayna Verkhovna Rada’sı, özel bir süre boyunca bir sözleşme kapsamında askerlik hizmeti yaparak koşullu erken tahliyeye ilişkin bir yasa tasarısını onayladı.

Ukrayna Ceza Kanunu, Ukrayna Ceza Muhakemesi Kanunu ve diğer yasal düzenlemelerde değişiklik yapılmasını öneren 11079 sayılı yasa tasarısını 14 milletvekili hazırladı. 13 Mart’ta Konsey’e kaydedilen tasarının metni henüz parlamentonun internet sitesinde kamuoyuna açıklanmadı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Daha önce yayınlanan haberlere göre trafik suçlarından hüküm giyenlerle, yolsuzluktan hüküm giymiş olanlar için geçerli olabilir. Ayrıca bu kişiler arasında sadece Ukrayna’da cezaevlerinde bulunmuyor; birçoğu şartlı ceza almış durumda.

ukrhaber.com

YanıtlaYönlendirTepki ekle

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com