Savaşın başlangıcından bu yana Budanov’a 10’dan fazla suikast girişimi oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: © Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Daire Başkanı / Telegram

Savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Dairesi Başkanı Kirill Budanov’a karşı 10’dan fazla ciddi suikast girişiminde bulunuldu.

Ana İstihbarat Müdürlüğü temsilcisi Andrey Yusov‘a göre düşmanın ana hedefleri Başkomutan, Ukrayna Cumhurbaşkanı ve Ukrayna özel servislerinin başkanları.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Yusov, “General Budanov’a 10’dan fazla ciddi suikast girişiminde bulunuldu. Maalesef bu girişimler sonucunda Ukrayna istihbarat görevlileri de hayatını kaybetti” dedi.

Ukrayna istihbaratının başı Kirill Budanov‘un kendisi de, Rusya’nın Ukraynalı sabotajcıları suçladığı iddia edilen Rus FSB’den bir yarbayın Kırım’da öldürüldüğü Ağustos 2016’dan bu yana, kendisine yönelik çok sayıda saldırıdan sağ kurtulduğunu doğrulamıştı.

Marianna Budanova’ya teşebbüs

Daha önce Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü başkanının eşi Marianna Budanova ağır metallerle (arsenik ve cıva) zehirlenmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com