Zelenskiy, Fransızlara askerlerinin “Ukrayna’da ölmeyeceğine” dair güvence verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelensky, Fransızlara askerlerinin "Ukrayna'da ölmeyeceğine" dair güvence verdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Fransız ordusunun “Ukrayna’da ölmeyeceğini” ve Ukrayna direndiği sürece NATO ülkelerinden herhangi birini savunurken hayatlarını riske atmak zorunda kalmayacaklarının garantisini verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un gelecekte Ukrayna’ya müttefik birlikler gönderme potansiyeli hakkındaki açıklamasına yorum yapan Zelenskiy “Ukrayna ayakta kaldığı sürece Fransız ordusu Fransa topraklarında olacaktır. Ancak Putin şu veya bu NATO ülkesine karşı savaşa girerse, o zaman NATO ülkeleri askerlerini, ordularını nasıl ve ne miktarda gönderip göndermeyeceklerine karar verecekler.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kendisine, Fransa’nın veya diğer Avrupa devletlerinin savaşa çekilmesinden korkan ve “çocukları Ukrayna’da ölmesin” endişesi duyan Fransızlara ne söyleyeceği sorulduğunda Zelenskiy “Ukrayna’da çocuklarınız ölmeyecek. Rusya NATO ülkelerini işgal ederse çocuklarınız bir NATO ülkesinin topraklarına gönderilebilir. Bu da başka bir soru. Bu da NATO çerçevesinde bir müttefik kararı olacak.” dedi.

Zelenskiy, Ukrayna’nın yabancı askeri personeli dahil etmesine gerek olmadığını, ancak Ukrayna’ya askeri destek sağlayan ülkelerden yabancı eğitmen ve teknik personelin varlığıyla ilgileneceğini söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com