Kremlin karşıtı milisler Rusya’ya girdi ve köyleri işgal ettiğini iddia etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Rusya’nın Özgürlüğü Lejyonunun askerleri (t.melegionoffreedom)

Özgürlük Rusya Lejyonu ve Sibirya Taburu, muharebe operasyonları yürütmek üzere 12 Mart’ta Ukrayna’dan sınırı geçerek Rusya’ya girdi.

Rusya’nın Özgürlük Lejyonu daha sonra Rusya’nın Kursk Oblastı’ndaki Tyotkino köyünün kontrolünü ele geçirdiğini söyledi. Lejyon, Rus kuvvetlerinin bu süreçte kaçtığını ve ekipmanı terk ettiğini iddia etti.

Ukrayna askeri istihbarat sözcüsü Andrey Yusov‘a göre birlikler, Ukrayna’nın “güvenlik ve savunma güçleri” kapsamında görev yapan Rus vatandaşlarından oluşuyor.

Yusov, “(Onlar) Ukrayna’nın Rus işgalcilerden kurtarılmasına yardımcı oluyorlar” dedi. “Fakat bunlar Rusya Federasyonu vatandaşları ve kendi ülkelerinde (Rusya’da), bu durumda sivil haklarını korumak ve ülkelerini Rus Putin diktatörlüğünden kurtarmak için gerekli olduğunu düşündükleri her şeyi yapma haklarına sahipler.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Rusya Savunma Bakanlığı, saldırının “Kiev’in Belgorod ve Kursk oblastlarındaki Rus sınır bölgesine girme girişimini engellediğini “ iddia ederek, saldırının “üç yönde aynı anda” gerçekleştiğini ekledi.

Bakanlık, Rusya’ya Özgürlük Lejyonu ve Sibirya Taburu’na doğrudan atıfta bulunmadı ve yalnızca “Rusya topraklarına girmeye çalışan Ukraynalı teröristlerin havacılık, füze kuvvetleri ve topçu tarafından vurulduğunu” söyledi.

Rusya parlamentosunun eski üyesi ve şu anda Ukrayna’da sürgünde yaşayan İlya Ponomarev, Rus milis gruplarının “ortak operasyon” amacıyla Rusya’nın Belgorod ve Kursk oblastlarına girdiğini iddia etti.

Yayınlanan bir videoda bir savaş aracının Rus mevzilerine ateş ettiği görülüyor.

Sibirya Taburu askerleri, Rus askerlerinin kendi topraklarındaki kontrol noktasını terk ederek görev yerlerinden kaçtıklarını gösteren bir video da yayınladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com