Ukrayna Bakanlar Kurulu 172 Glusco benzin istasyonunu Naftogaz’a devretti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Hükümeti Glusco’nun 172 benzin istasyonunu Naftogaz’ın yönetimine devretmeye karar verdi.

13 Mayıs’ta Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildiğini söyleyen Başbakan Deniz Şmigal “İlgili mülkün devlete devrini öngören bir mahkeme kararımız var. Onu uyguluyoruz. Buradaki pozisyon açık: Rusya’nın ve Ukrayna’daki ilgili şirketlerin mal varlığı devletimize devrolmalı ve bizim menfaatimize, ülke ve tüm Ukraynalılara çalışmalı.” diye yorum yaptı.

Kiev bölgesinde sokağa çıkma yasağı 1 saat geç başlayacak

Şmigal’e göre Bakanlar Kurulu’nun alacağı karar, akaryakıt sıkıntısının giderilmesine de yardımcı olacak.

Glusco ağı eski Rosneft benzin istasyonları temelinde oluşturulmuştu. 2016 yılında Rosneft, Viktor Medvedçuk‘a yakın olan İsviçreli Proton Energy, işadamı Nisan Moiseev‘e benzin istasyonları sattı.

Haziran 2021’de Glusco ağının kurumsal haklarına el konuldu. 6 Aralık 2021’de, 2021 baharında çalışması SBU tarafından engellenen Glusco benzin istasyonu ağı yeni bir isme satıldı. Bununla birlikte, emlak kayıtlarında, benzin istasyonu ağının sahibi hala Viktor Medvedçuk ile yakından ilişkili olan Nisan Moiseev olarak listelenmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com