Ukrayna ve Polonya ihracat için ortak girişim kuracak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ve Polonya, sınırdaki lojistik yetenekleri en üst düzeye çıkarmanın yollarını aramaya devam ediyor.

Ukrayna-Polonya sınırında Ukrayna Altyapı Bakanı Aleksandr Kubrakov ile Polonyalı mevkidaşı Andrzej Adamczyk arasında görüşmeler yapıldı. Altyapı Bakanlığı’na göre taraflar, Ukrayna’nın tahıl ihracatı sorununu tartıştı.

Ukrayna, Rus Sberbank ve VEB’in varlıklarına zorla el koyacak

Polonyalı bakan “Ukrayna limanlarının ablukası bağlamında Polonya, Ukrayna tarım-sanayi ürünlerinin ihracatında ve yurtdışından gerekli askeri ve insani yardımın taşınmasında Ukrayna’nın stratejik olarak önemli bir ortağı haline geldi. Bu nedenle lojistiğin hızını ve kalitesini düşüren gereksiz bürokrasi ve altyapı engellerinden kurtulmamız bizim için çok önemli ” dedi.

Ukraynalı bakan ise Ukrayna ve Polonya’nın demiryolu taşımacılığını artırmak için bir ortak girişim kurma konusunda anlaştıklarını söyledi. İki ülkenin sınırları arasında karayolu taşımacılığını basitleştirildiğini ve Polonya’nın, karayolu taşıyıcıları için Ukrayna’ya yakıt taşıma sertifikalarını iptal ettiğini belirtti.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com