Ukrayna Altyapı ve Ekonomi bakanları istifa etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Igor Petraşko kendi rızalarıyla istifa etti. Bakanlar istifalarını Verkhona Rada’ya sundu.

Verkhovna Rada Başkanlığı basın sekreteri Olga Tuniy verdiği demeçte, “Rada, Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Igor Petraşko ve Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy’in istifa dilekçelerini aldı.” dedi.

Bakanların istifasının nedeni belli oldu

Halkın Hizmetkâr Partisi’nden bir kaynağa göre, hem cumhurbaşkanı hem de başbakanda Krikliy ve Petraşko hakkında çok sayıda şikayetin birikmesinin istifa etmeleri sebebi olduğu belirtildi.

Parlamentoda salı günü yapılacak olağanüstü bir toplantıda her iki bakanın da istifasının kabul edileceği düşünülmektedir.

Krikliy ve Petraşko’nun yerini kim alabilir?

Halkın Hizmetkârı’dan milletvekili Yevgenia Kravçuk‘a göre, Altyapı Bakanı ve Ekonomik Kalkınma Bakanı olarak, Ukravtodor’un şu anki başkanı Aleksandr Kubrakov Krikliy’in yerini alabilir. Vergi dairesi başkanı Aleksey Lyubçenk ise, Ekonomik Kalkınma Bakanı görevini üstlenebilir.

Kısa süre önce Başbakan Denis Şmigal, işlerinde etkisiz olursa, her bakanın istifa etmeye hazır olması gerektiğini söylemişti. Başbakan, “dokunulmazlıklar olmadığı için” hükümette yeni dönüşümlerin mümkün olduğunu belirtti.

Halkın Hizmetkârı Partisi’nin Pazartesi günü grup toplantısında Sağlık Bakanı Maksim Stepanov’un istifası olasılığını da görüşmeyi planlamaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com