Ukrayna 100’den fazla kadın askerini Rus esaretinden kurtardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andrey Yermak tarafından açıklandığına göre Ukrayna, 108 kadını Rus esaretinden kurtardı. İçlerinde bulunan 12 sivil dışındakilerin tamamı askerlerden oluşmakta.

Yermak Telegram mesajındaBugün yine büyük çaplı bir esir değişimi yapıldı. Özellikle duygusal ve gerçekten özeldi: 108 kadını esaretten kurtardık. Bu, tamamı kadınlardan oluşan ilk değişim oldu. Esaret altında, yakınları tarafından beklenen çok sayıda anneler ve kızları vardı.” diye yazdı.

Esaretten kurtarılan 11’i subay ve 85’i astsubay ve çavuş olan kadınların, 35’i Ukrayna Kara Kuvvetleri’nden, 32’si Deniz Kuvvetleri’nden, 12’si Teroboron’dan, 8’i Ulusal Muhafızlardan olmak üzere serbest bırakıldı.

Rusya Kiev’e ‘kamikaze drone’larla saldırdı (video)

Serbest bırakılanlar arasında, ORDLO’da yasadışı olarak, daha büyük çaplı işgalden önce hapsedilen kadınlar da vardı. Bu kadınlar “son derece Ukrayna yanlısı bir pozisyon” aldıkları için 2019’dan beri sahte cumhuriyetlerde tutuluyorlardı.

“Gergin bir değişimdi” diyen Yermak “Süreci etkileyebilecek, gidişatını değiştirebilecek çok fazla detay ve an var. Değişimlerde her zaman hazırlık anından itibaren ve sürecin kendisinden kaynaklı olarak hesaplanması gereken birçok risk vardır. Hata yapma hakkı yoktur. Herkesi geri döndürmek başkanın görevidir.” dedi.

Yermak, serbest bırakılanların tıbbi muayene ve rehabilitasyona tabi tutulacağını açıkladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com