Rusya Kiev’e ‘kamikaze drone’larla saldırdı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e Rus güçlerinin sabah erken saatlerde kamikaze ihalar ile düzenlediği saldırılar nedeniyle şehirde iki ayrı patlama meydana geldiği bildirildi.

Kiev’in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, başkentin Şevçenski bölgesinde iki ayrı patlama yaşandığını belirtti.

Ukrayna’daki savaşta ölen Rus askeri sayısı 65 bine ulaştı

Kiev Bölgesel Askeri İdaresi Başkanı Oleksiy Kuleba ise Kiev sakinlerinden hava alarmlarını dikkate almaları çağrısı yaptı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kiev’in ‘kamikaze drone’larla vurulduğu belirtildi.

15:00 itibariyle, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi 19 kişinin kurtarıldığını, 3 kişinin yaralandığını ve 4 kişinin öldüğünü bildirdi.

Kiev Belediye başkanı Vitaliy Kliçko son gelişmeleri açıkladı, Kiev’in Shevchenkivskyi semtinde bir konut binasının enkazı altından ikikişinin cesedini çıkardılar, evin enkazında iki kişinin bulunduğunu, 18 kişinin kurtarıldığını, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Başkentin Shevchenkiv ilçesinde bir konut binasında kamikaze drone saldırısı sonucu patlama meydana geldi. Şu ana kadar 18 kişi kurtarıldı. İlk bilgilere göre enkaz altında 2 kişi kaldı. Kurtarma operasyonları Devam ediyor. Yıkılan bina yapılarının söndürülmesi ve molozların temizlenmesi devam ediyor.

Rus güçleri 10 Ekim’de de Kiev’e bir dizi saldırılar düzenlemişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com