Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması % 99 Oranında Hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasily Bodnar tarafından Ukrayna radyosu ile röportajında  Ukrayna ile Türkiye arasındaki serbest ticaret bölgesi anlaşmasının % 99 oranında hazır olduğunu söyledi.

Kendisine Türkiye ile yapılacak olan serbest ticaret anlaşmasının durumu sorulduğunda “Anlaşmanın % 99’ı hazır, sadece rakamlarla ilgili bazı detaylar var.” dedi.

Uzmanlar tarafından yürütülen müzakereler “bir süre” daha devam edecek, zira tarım ürünleri tarifeleri ile ilgili hizmetler ve hizmet sektörünün bir kısmının koordine edilmesi gerekiyor denildi.”Elbette, ulusal çıkarlara zarar verebilecek hiçbir taviz veremeyiz. Ancak, müzakereleri yapıcı bir şekilde yapıyoruz ve bu durumda hızlı siyasi sonuçlar beklememeliyiz; ancak dengeli bir anlaşma hem bizim hem Türk tarafının çıkarlarını gözetmesi halinde sağlanabilir.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com