Stoltenberg: Tüm müttefikler NATO’nun kapısının Ukrayna’ya açık olduğu konusunda hemfikir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg NATO müttefikleri Ukrayna'ya gerektiği sürece silah sağlayacak

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg The Washington Post ile yaptığı röportajda , tüm NATO ülkelerinin Ukrayna’nın ittifaka katılma fikrini desteklediğini ancak şartlarla ilgili soruları yanıtlamanın henüz mümkün olmadığını söyledi.

Ukrayna’nın NATO’ya katılmasının gerçekçi bir yolu sorusuna cevap veren Stoltenberg “İlk olarak, tüm NATO müttefikleri Ukrayna’nın ittifakın bir üyesi olacağı konusunda hemfikir. Tüm müttefikler Ukrayna’nın kendi yolunu seçme hakkına sahip olduğu konusunda hemfikir, bunun Moskova’ya değil Kiev’e bağlı olduğu konusunda. O zaman soru ne zaman? Size bunun için bir takvim veremem” dedi.

Stoltenberg’in sözlerine “Şu anda Ukrayna’ya Sovyet dönemi teçhizatı, doktrinleri ve standartlarından NATO doktrinleri ve standartlarına geçişlerine yardımcı olmak, Silahlı Kuvvetlerini NATO kuvvetleriyle uyumlu hale getirmek ve onlara savunma ve güvenlik kurumlarının daha fazla reformu ve modernizasyonu yardım etmek için çalışıyoruz.” şeklinde devam etti.

Aynı zamanda NATO Genel Sekreteri, “şimdiki acil görev, egemen, bağımsız bir devlet olarak Ukrayna’nın zaferini sağlamaktır, çünkü Ukrayna kazanmazsa, o zaman hiçbir şey tartışılmayacaktır.” diye ilave etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com