Londra, Kiev’e uzun menzilli füzeler sağlayabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: MBDA

The Washington Post’un haberine göre, İngiltere muhtemelen Ukrayna’ya uzun menzilli füzeler tedarik etmeye hazırlanıyor.

Yayına göre, İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna için Uluslararası Destek Fonu’nu Kiev’e 300 km’ye kadar menzile sahip saldırı silahları tedarik etme konusunda düşünmeye çağırdı.

Birleşik Krallık Ukrayna’ya silah tedarik etmek için bir mekanizma olarak oluşturulan destek fonuna liderlik ederken birkaç İskandinav ülkesi de fona katıldı.

Gazete, bir İngiliz yetkiliye dayandırdığı haberinde, tedarikle ilgili nihai kararın henüz verilmediğini belirtiyor. Ayrıca silahların tipini, zamanlamasını ve miktarını doğrulamayı da reddetti. Bununla birlikte, askeri departmanın talebinde belirtilen silahın teknik parametreleri ve yetenekleri “İngiliz Storm Shadow hava tabanlı seyir füzelerinin özelliklerine tamamen karşılık geliyor.”

Daha önce sızan bir ABD istihbarat belgesi, Londra’nın, hedeflemeye yardımcı olması için İngiliz personeliyle birlikte Kiev’e belirsiz sayıda Storm Shadow füzesi göndermeyi planladığını iddia etmişti.

Gazete, bu seyir füzelerinin Sovyet yapımı Ukrayna uçaklarına kurulabileceğini de yazıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com