Fazlalık sebebiyle, Ukrayna’da hurda metal fiyatı Avrupa’dakinin yarısına düştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fazlalık sebebiyle, Ukrayna'da hurda metal fiyatı Avrupa'dakinin yarısına düştü

Ilyich ve Azovstal fabrikaları sebebiyle, paza r% 80 küçülürken, çalışmaya devam eden iki fabrika, fazla hammadde sebebiyle hurda metal alımını durduruyor.

Ukrayna’da hurda metal fiyatı 200-220 €/t’a düşerken, Avrupa’da 400-450 €/ton’a alıcı buluyor. Böyle bir değer düşüşünün sebebi ise piyasada bulunan 90.000 ton hurda metalin fazlalı oldu.

Piyasa katılımcıları mesajında “Şu anda AB ülkelerinde hurda metalin fiyatı 400-450 €/ton. Ukrayna’da metalürji uzmanları hammaddeleri neredeyse iki kat daha ucuza alıyor. Toplama, işleme, teknik ekipman, ücretler, lojistik vb. ., 1 ton hurda metalin maliyeti 200-220 €/ton” dedi.

Pazarda 90 bin ton şeklinde büyük bir hurda metal fazlasının biriktiği beliriltdi. Ukrayna’nın tüm hurda metal tüketim hacminin %40’ını oluşturan Ilyich ve Azovstal fabrikalarının kaybı bu birikmeye sebep oldu. Bu faktörün bir sonucu olarak, lojistik zincirlerinin yok edilmesinin yanı sıra, hurda metal tüketim pazarı yaklaşık %80 oranında azaldı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com