Soğuklar başladı ama 11 yerleşim yerinde borçlarından ötürü merkezi ısıtma başlayamadı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Naftogaz basın servisi tarafından verilen bilgiye göre 11 yerleşim yerinde kritik borçlar nedeniyle ısınma sezonunun başlaması tamamen veya kısmen engellendi.

Yayınlanan mesajda “16 ısı üreticisinin biriken kritik borçları nedeniyle, 11 yerleşimde ısıtma mevsiminin başlangıcı hala tamamen veya kısmen engellendi… Bu nedenle, Dnipropetrovsk, Jitomir, Lugansk, Odessa ve Harkov bölgelerindeki bazı yerleşim yerlerinde yaşayanlar ısınmadan mahrum kalıyor” diyor.

Naftogaz’ın Bölge Devlet İdaresi ve şehir idarelerini borçlar hakkında bilgilendirdiği ve Temmuz ayından bu yana yasaya göre kritik borçlar nedeniyle gaz tedarik edemeyen borçluların bir listesini yayınladığı kaydedilerek “Son 4 ayda 93 ısı üreticisi kritik borç sorununu çözdü. 13 Temmuz tarihli listede yer alan 109 kritik borçludan, 12 Kasım itibariyle 16’sı kaldı” denildi.

Borcun 16 işletmede olduğu bildirildi: Kamensky, Zhitomir, Kiev, Starobelsk, Şçastya, Ilyiçevsk, dört Odessa şirketi, Reni, Khlebodarsky, Harkov ile Harkov’da bulunan üç işletme.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com