SBU: “Odessa’da bir camiyi kundaklamaya çalışan zanlılar yargılanacak”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) tarafından yapılan açıklamaya göre, Odessa’da bir camiyi ateşe verme girişiminde bulunan zanlılar, saldırgan ülkenin özel servislerinin talimatıyla harekete geçti.

Mahkeme-Ukrayna.

Ukrayna Güvenlik Servisi basın merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Odessa’da bir camiyi ateşe verme girişiminde bulunan zanlıların yargılanmasına başlanacak.

SBU, 26 Haziran gecesi gayrı resmi radikal bir grubun iki üyesinin gözaltına alındığını hatırlatarak, kolluk kuvvetlerinin iki molotof kokteyl ile bir camiyi ateşe vermeye çalışırken bu kişileri yakaladığını belirtti.

SBU yaptığı açıklamada, “Duruşma öncesi soruşturmada, saldırganların saldırgan ülkenin özel servislerinden gelen talimatlara göre hareket ettikleri tespit edildi. Eylem, ülkedeki sosyo-politik durumu istikrarsızlaştırmak, kamu güvenliğini ihlal etmek, halkı sindirmek, ırk ve etnik nefreti kışkırtmak için planlandı.” dedi.

Basın merkezi, saldırganların 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacaklarını da kaydetti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com