SBU “güçlü” bir hibrit savaştan bahsederek Ukraynalılara panik yapmamaları çağrısında bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
SBU "güçlü" bir hibrit savaştan bahsederek Ukraynalılara panik yapmamaları çağrısında bulundu

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) sosyal ağlarda ve medyadaki sahte bilgilerin yayılmasını engellemeyle yoğun olarak mücadele ettiğini belirterek Ukraynalılara “sağduyulu davranma” çağrısı yaptı.

Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından belirtildiğine göre Ukrayna’da, bugün sistematik bir panik patlaması ve sahte bilgilerin kitlesel olarak yayılması sözkonusu. Bu ise sosyal ağlarda ve bazı medyada sürdürülen yeni ve güçlü bir hibrit savaş dalgasının işaretidir.

Olası tüm durumların analiz edildiğini belirten SBU yaptığı açıklamada “Bugün, yerel bilgi alanı benzeri görülmemiş bir etki yaşıyor. Ukrayna, sistematik olarak panik yaratma girişimleri, sahte bilgilerin yayılması ve gerçek durumun çarpıtılmasıyla karşı karşıyadır” dedi.

Ukrayna, 48 saat içinde Rusya ile acil toplantı yapacak

SBU, bu tür eylemlerin amacının alarm vermek, devlete olan inancı sarsmak ve birliği baltalamak olduğunu kaydederek “Hepimiz sakin ve soğukkanlı kalmalıyız, provokasyonlara boyun eğmemeliyiz. Panik ve istikrarsızlaştırma Ukrayna’ya değil, yalnızca düşmanlara yarar.” diye vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com