Araba Lastik Hırsızlığından Nasıl Korunulabilir? (Video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Alarm sistemi bulunmayan araçlardan tekerlekler çalınmaktadır. Son zamanlarda, Ukrayna’da araba hırsızlığı vakaları daha da yaygınlaştı. Ukraynalılar araçlarını nasıl güvence altına alacaklar?
Örneğin Kramatorsk şehrinde geceleri evlerinin önüne  park etmiş olan arabaları bile “dağıtmayı” başardılar.
Yerel polis, bu tür araçların neredeyse hiçbirinde alarm olmadığını ve sahiplerinin araçlarını güvenlikli otoparklarda veya garajlarda bırakmalarını tavsiye ettiğini söyledi.
Buna karşılık, otomobil parçaları satıcılarında bulunan “gizli cıvata” adı verilen ve yeni bir lastikten çok daha ucuz – sadece 150 Grivna civarında- cıvatalar kullanmaları önerilmektedir. Lastik hırsızlığı önlemek için her bir tekerlekte yeterince “gizli cıvata” olmalıdır.
Bir somun vidasını sökmek için saldırganın özel bir anahtara ihtiyacı olacağını söyleyen uzmanlar, böyle bir aletin sadece ilgili sette satıldığı için hırsızların lastikleri sökmesinin mümkün olmadığı iletildi.
Buna ek olarak sabir duvar gibi yerlere mümkün olduğunca yakın parkedilmelidir. Böylece saldırganlar en azından bir taraf için kriko kullanamayacaklardır.
Video izlemek için tıklayın

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com