Savaş sırasında Ukrayna’da engelli sayısı 300 bin arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sosyal Politika Bakanı Oksana Jolnoviç tarafından yapılan açıklamaya göre büyük çaplı savaş sırasında Ukrayna’da engellilerin sayısı 300 bin kişi arttı.

Ukrayna’da şu anda 3 milyon, bir buçuk yıl önce ise 2.7 milyon engelli bulunduğunu belirten Jolnoviç, bu artışın yalnızca savaşla ilgili olup olmadığını belirtmedi. Jolnoviç, Ukrayna’nın artık rehabilitasyon uzmanlarına ve insanların iyileşmesine yardımcı olacak kurumlara ihtiyacı olduğunu belirtti. Ona göre, Ukrayna çoğunlukla savunma sanayisinin gelişimine para harcadığı ve sosyal politika için neredeyse hiç para kalmadığı için bu ihtiyaç artık özellikle güçlü bir şekilde hissediliyor.

Jolnoviç sözlerini şöyle tamamladı: “Bu nedenle, uluslararası ortakların, özellikle de uluslararası kuruluşların desteği ve yardımı artık çok önemli.”

Ağustos 2023’te The Wall Street Journal, dünyanın en büyük protez üreticisi Alman şirketi Ottobock’a atıfta bulunarak, tam ölçekli savaş sırasında 20 ila 50 bin Ukraynalının sakat kaldığını ve uzuvlarını kaybettiğini yazdı. Ancak hastaların protez alabilmeleri için kayıtlarının yapılması biraz zaman aldığından gerçek rakamlar çok daha yüksek olabilir. Bazıları ameliyat için aylarca bekliyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com