Rusya’nın planlarında Odessa’nın ele geçirilmesi ve işgali bir öncelik olmaya devam ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Güney Ukrayna güvenlik ve savunma kuvvetlerinin ortak basın koordinasyon merkezi başkanı kaptan Natalia Gumenyuk Odessa’nın ele geçirilmesi ve daha fazla işgal edilmesi Rusların ana hedeflerinden biri olmaya devam ediyor dedi.

Füze taşıyan Rus gemileri Karadeniz’in kuzeybatı kesiminde bulunmaya devam ediyor ve Kırım’da yeni hava savunma birimleri konuşlandırılıyor diyen Gumenyuk şu anda Rusların gemi gruplarının yeniden biçimlendirilmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

Ukrayna, 300 bin IT uzmanından oluşan güçlü bir siber ordu oluşturdu

Buna ek olarak, işgalcilerin Karadeniz bölgesinde gemilerinin imha edilmesinden korktukları için geçici olarak işgal edilen Kırım topraklarına ek hava savunma tümenleri yerleştirdiğini belirten Gumenyuk “Düşman, gemilerinin yenilgisinin bir kuruntu olmadığını zaten biliyor, kesinlikle mümkün” dedi.

Aynı zamanda Gumenyuk, füzeli Rus gemilerinin Karadeniz’in kuzey batısında yer almaya devam ettiğini, bu nedenle sadece güneyde değil, Ukrayna genelinde yüksek bir tehdidin devam ettiğini vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com