Beş AB ülkesi, Haziran ayından itibaren Ukraynalılar için ücretsiz seyahati iptal ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

1 Haziran’dan itibaren Polonya, İsviçre, Almanya, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti, Ukrayna pasaportu sahiplerine tanınan ücretsiz seyahat hakkını iptal ediyor.

Avrupa Birliği’nin Ukrayna’ya destek için oluşturduğu resmi Telegram kanalı tarafından bildirildiğine göre seyahat için tam ödeme yapılması gerekmeyecek: bu ülkelerdeki Ukraynalılar için tercihli seyahat geçerli olacaktır.

Ukraynalıların sadece onda biri barış uğruna toprak tavizlerine sıcak bakıyor (anket)

Özellikle Almanya, herhangi bir şehirde ve bölgesel trenlerde her tür şehir içi ulaşım için 9 Euro’ya bir seyahat kartı sunuyor. Çek Cumhuriyeti’nde her tür yerel toplu taşımaya abonelik yaklaşık 7 Euro’ya mal olacak.

Mesajda, “Polonya ile ilgili olarak: Şimdiye kadar, Varşova’da toplu taşıma için ücretsiz seyahatin kaldırılmasıyla ilgili bilgiler ortaya çıktı. Bölgesel trenler ve komşu ülkelerle uluslararası demiryolu bağlantıları ile ilgili olarak Polonya, ek açıklama sağlamayı vaat ediyor” denildi.

Bununla birlikte, AB ülkelerindeki toplu taşımada Ukraynalılar için kurallar, ücretsiz seyahati iptal etme planlarını henüz açıklamamış olan ülkelerde 1 Haziran’dan itibaren değişebilir, bu sebeple, AB tarafından oluşturulan özel bir web sitesinde güncel bilgilerin kontrol edilmesi tavsiye edilmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com