Ukraynalıların sadece onda biri barış uğruna toprak tavizlerine sıcak bakıyor (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukraynalıların sadece onda biri barış uğruna toprak tavizlerine sıcak bakıyor (anket)

Ukraynalıların %80’den fazlası barışı sağlamak için herhangi bir toprak tavizinin kabul edilemez olduğunu düşünüyor. Şu anda geçici olarak işgal edilen bölgelerde yaşayan Ukraynalılar arasında sadece %18’i taviz vermeye hazır.

Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü’nde (KIIS) Tüm “Omnibus” tarafından tüm Ukrayna’da yapılan kamuoyu anketi sonuçlarına göre hazırlanan raporda “Yakın zamanda yapılan bir ankette, genel olarak barışı sağlamak için bölgesel tavizler insanların hazır olup olmadığı sorusunu gündeme getirdik… Ankete katılanların %82’si için ‘hiçbir toprak tavizi kabul edilemez’ derken, yalnızca %10’u barışı sağlamak ve bağımsızlığı sürdürmek için ‘bazı bölgeler terk edilebilir’ dedi.” denildi.

Artemsol savaş sebebiyle faaliyetlerini durdurdu: Ukrayna’yı tuz sıkıntısı bekliyor

Ukraynalıların sadece %8’i bu soruya bir cevap bulamadı.

Aynı zamanda, Ukrayna’nın tüm bölgelerindeki halkın çoğunluğu herhangi bir bölgesel tavize karşı. Şu anda yoğun çatışmalar yaşayan doğuda bile, %68’i tavizlere karşı (sadece %19’u taviz vermeye hazır), güneyde ise %83’ü tavizlere karşı (sadece %9’u hazır).

Raporda “Şu anda işgal altındaki topraklarda yaşayanların %77’sinin herhangi bir toprak tavizine karşı olduğunu, %18’inin taviz vermeye hazır olduğunu görmek de önemli. Aynı zamanda 24 Şubat 2022’den sonra işgal edilen toprakları terk edenlerin %82’si herhangi bir tavize karşı çıkıyor, sadece %5 tavizi destekliyor” denildi.

Anket, 13-18 Mayıs tarihlerinde geçici olarak işgal edilen Kırım ve ORLDO hariç, Ukrayna’nın tüm bölgelerinden 2.000 kişi ile telefon görüşmesi yoluyla gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 24 Şubat 2022 tarihinden sonra yurtdışına giden vatandaşlar ile anket yapılmamıştır.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com