Rusya şimdiden 400 bin ton Ukrayna tahılını çaldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yağmalama, geçici olarak işgal edilen Ukrayna topraklarında yaklaşık 400 bin ton tahıl çalan ve askerleri özel evleri soyan ve hatta tuvaletleri çalan Rusya’nın devlet politikasının bir parçası olarak devam etmekte.

Ukrayna’nın Viyana’daki uluslararası örgütlerdeki Daimi Temsilcisi Yevgen Tsimbalyuk AGİT Daimi Konseyi toplantısında “Rusya, işgal altındaki topraklardan, özellikle de Herson bölgesinden yaklaşık 400.000 ton tahıl çaldı. Öyleyse, Ukrayna’nın evlerini soyan ve hatta tuvaletleri çalan Rus askerlerine şaşırmalı mıyız? Açıkçası, yağma ve yıkım Rusya’nın devlet politikasının bir parçası.” dedi.

Ukrayna ve İngiltere ihracat vergilerini ve kotalarını iptal etti

Aynı zamanda Rusya’nın Ukrayna limanlarından gelen kargoları engellediğini, nakliye yollarını değiştirdiğini, tarım makinelerini sistemli bir şekilde yok ettiğini veya çaldığını da sözlerine ekledi. Özellikle Lugansk bölgesi Rubijne’de Rus işgalciler 2020 yılında inşa edilmiş 30.000 ton tahıl depolayabilecek bir kompleksi tamamen imha etti.

AGİT’teki Ukrayna heyetinin başkanı ayrıca, Rusya’nın Ukrayna’daki çiftçilerin mahsullerine el koymasının, 1921-1923’te Ukrayna’daki kitlesel suni kıtlıktan, 1932-1933’deki Holodomor ve 1946-1947’nin kitlesel yapay kıtlıktan sorumlu olan Sovyet hükümetinin suç politikasına benzediğine dikkat çekti.

Tsimbalyuk “Rusya, tahıl çalarak Stalinistlerin izinden gidiyor. Elbette, birçok kişi modern Avrupa’da kıtlığın tekrarını inanılmaz bir şey olarak görecektir. Ancak, bugünün Rusya’sı sadece ve yalnızca en kötü Stalinist geleneklere bağlı kalmıyor.” dedi.

Ukrayna’da trafik kameraları önümüzdeki günlerde çalışmaya başlayacak

Bu arka plana karşı, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı barbarca saldırganlığını haklı çıkarmaya yönelik saçmalıkların ilanına derinden dalmış olduğuna dikkat çeken Tsimbalyuk “Bakan Lavrov, son zamanlardaki Yahudi aleyhtarı saldırılarıyla sadece Ukrayna ulusunun varlığını değil, Holokost’un varlığını da sorguladı. Lavrov, II. Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından öldürülen milyonlarca Yahudi’nin anısını kasten rencide etti.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com