Rusya, ordunun Ukrayna sınırlarından çekilmeye başladığını duyurdu (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Güney ve Batı askeri bölgelerindeki tatbikatlar kapsamında görevlerini tamamlayan bazı askeri birliklerin, demiryolu ve karayolu ile bağlı bulundukları üslere dönmeye başladıklarını duyurdu.

Sözkonusu birliklerin bağlı bulundukları garnizonlara döndüğünü kaydeden Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konaşenkov, “Görevlerini tamamlayan Güney ve Batı askeri bölgelerindeki birlikler, demiryolu ve karayolu ile bugün askeri garnizonlarına hareket etmeye başlayacaklar. Bunun için şimdiden yüklemeye başladılar. Bireysel birlikler, askeri birliklerin bir parçası olarak kendi başlarına hareket edecek,” dedi.

Ukrayna, askerlik yapabilecek yaştaki erkek Rus vatandaşlarına girişi yasakladı

Konaşenkov, yabancı ülkelerin askeri ataşelerinin ve medya temsilcilerinin Belarus’ta devam eden tatbikatlara davet edildiğini belirterek “Belarus’taki Obuz-Lesnevsky eğitim sahasında gerçekleşen Rus-Belarus ‘Müttefik Kararlılık’ ortak askeri tatbikatının son aşamasında 19 Şubat’ta gerçek mühimmatlarla atışlar yapılacaktır.” diye konuştu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com